Čo je normálna srdcová frekvencia pre dieťa po užití albuterolu? Mohla by srdcová frekvencia typicky stúpať alebo klesať?

Čo je normálna srdcová frekvencia pre dieťa po užití albuterolu? Mohla by srdcová frekvencia typicky stúpať alebo klesať?
Anonim

odpoveď:

Albuterol zvýši srdcovú frekvenciu.

vysvetlenie:

Albuterol pôsobí na špecifické receptory v tele známe ako beta-2 receptory. Používame albuterol na liečbu astmy u detí, pretože stimulácia týchto receptorov v pľúcach spôsobí relaxáciu hladkého svalstva, čím umožní pľúcam otvoriť sa tak, aby dieťa mohlo dýchať ľahšie.

Jedným z hlavných vedľajších účinkov albuterolu je, že spôsobuje tachykardia (zvýšená srdcová frekvencia), Je to preto, že ako som už povedal, je to beta-2 agonista, a tak zasiahne beta-2 receptory kdekoľvek sa nachádzajú v telea jedno z týchto miest je v tepnách.

Keď sú beta-2 receptory aktivované v artérii, spôsobujú rozšírenie tepny, čo umožňuje zvýšený prietok krvi. Pretože artérie sú rozšírené, celkový krvný tlak v tele je znížený. Ako odpoveď mozog pošle signály do srdca a povie mu, aby zvýšil svoju rýchlosť tak, aby mohol dostať krvný tlak späť do normálneho rozsahu, čím sa kompenzuje počiatočný pokles spôsobený albuterolom.

Ak vám to znie veľmi komplikovane, netrápte sa! Toto je jedna z najťažších farmakológií, ktorá je podľa môjho názoru pochopiteľná.

Dúfam, že to pomôže!

~ AP