odpoveď:
#g '(x) = 1-4 / (x ^ 2) #
vysvetlenie:
Ak chcete nájsť deriváciu #G (x) #, musíte rozlišovať každý termín v súčte
#g '(x) = d / dx (x) + d / dx (4 / x) #
Je jednoduchšie vidieť Power Rule na druhom termíne jeho prepísaním ako
#g '(x) = d / dx (x) + d / dx (4x ^ -1) #
#g '(x) = 1 + 4d / dx (x ^ -1) #
#g '(x) = 1 + 4 (-1x ^ (- 1-1)) #
#g '(x) = 1 + 4 (-x ^ (- 2)) #
#g '(x) = 1 - 4x ^ -2 #
Nakoniec môžete tento nový druhý termín prepísať ako zlomok:
#g '(x) = 1-4 / (x ^ 2) #
odpoveď:
#G '(x) = 1-4 / (x ^ 2) #
vysvetlenie:
Čo by mohlo byť skľučujúce je # 4 / x #, Našťastie to môžeme prepísať ako # 4x ^ -1 #, Teraz máme nasledujúce:
# d / dx (x + 4x ^ -1) #
Môžeme použiť Power pravidlo tu. Exponent vystupuje vpredu a výkon sa znižuje o jeden. Teraz máme
#G '(x) = 1-4x ^ -2 #, ktoré možno prepísať ako. t
#G '(x) = 1-4 / (x ^ 2) #
Dúfam, že to pomôže!