odpoveď:
# A = 60 ^ @ #
# K = -2 #
vysvetlenie:
# X ^ 2 + 2xcos (A) + K = 0 #
Nech sú riešenia kvadratickej rovnice # Alfa # a # Beta #.
# Alfa + beta = -1 #
# Alfa-beta = -3 #
Vieme to tiež # Alfa + p = -b / a # kvadratickej rovnice.
# -1 = - (2cos (A)) / 1 #
Zjednodušiť a vyriešiť, # 2cos (A) = 1 #
#cos (A) = 1/2 #
# A = 60 ^ @ #
náhradka # 2cos (A) = 1 # do rovnice a dostaneme aktualizovanú kvadratickú rovnicu, # X ^ 2 + x + K = 0 #
Použitie rozdielu a súčtu koreňov, # (Alfa + beta) - (alfa-beta) = (- 1) - (- 3) #
# 2beta = 2 #
# P = 1 #
Kedy # P = 1 #, # Alfa = -2 #
Keď sú korene #1# a #-2#, môžeme získať kvadratickú rovnicu takto, # (X-1), (x + 2) #
# = X ^ 2 + x-2 #
V porovnaní, # K = -2 #