Aké sú bežné chyby, ktoré študenti robia so získanou imunitou?

Aké sú bežné chyby, ktoré študenti robia so získanou imunitou?
Anonim

Lymfatický systém prospieva celému telu tým, že udržuje rovnováhu tekutín a podporuje voľnosť pred chorobami.

Je tiež súčasťou kardiovaskulárneho systému. Zložky krvi obsahujú tzv. Formované prvky, ktorými sú biele krvinky (WBC) a červené krvinky (RBC) a fragmenty nazývané krvné doštičky.

WBCs sú zvyčajne prevyšované RBCs pomerom 1000: 1.

WBC sú zodpovedné za obranu tela pred infekciou, cudzími bunkami alebo toxínmi a za pomoc pri čistení a oprave poškodených tkanív.

Najpočetnejšie sú neutrofily, ktoré pohlcujú baktérie a lymfocyty, ktoré sú zodpovedné za špecifickú obranu imunitnej reakcie.

Niekedy sme sa narodili s imunitami, ktoré sa nazývajú vrodenými imunitami, inak musíme počas nášho života urobiť „banku plnú“. Tieto posledné sa nazývajú nadobudnuté imunity.

Zakaždým, keď dostanete nachladnutie, budete bojovať proti nemu a uchovávať ho v "banke". Neskôr, keď znova spustíte tento vírus, môžete naň zavolať. Myslíte si, že s niečím idete, ale opätovné spustenie protilátok zaberie trochu času.

To isté sa deje s každým chladom, s ktorým sa stretávate (stovky) as akoukoľvek inou chorobou, ktorú ste mali, alebo ak ste boli zaočkovaní, ako je napríklad MMR alebo detská obrna.

ako protilátky